Over ons

Over het merk

Tree Sea Studio is een textieldesignmerk gevestigd in Nederland.

De natuurlijke katoenen stoffen van onze collectie zijn met de hand bedrukt door bekwame houtblock printers in Jaipur. Onze ontwerpen zijn geïnspireerd door de natuur en door de Indiase Mughal-kunst. We creëren en kiezen ontwerpen die traditionele, elegante en tijdloze patronen en kleuren combineren.
De collectie is artistiek uniek en onregelmatigheden in het patroon zijn perfecte imperfecties die een persoonlijke uitdrukking zijn van de ambachtslieden die bij het proces betrokken zijn.

Over de makers
In de eeuwenoude kunst van het houtblockprinten -de werelds oudste drukmethode- wordt een houtblok getransformeerd tot een kunstwerk.
Ambachtslieden gebruiken gereedschappen zoals beitels, kleine hamers en boren om de meest complexe ontwerpen in het gladde oppervlak van een houtblok te snijden.

Het vereist kunstzinnigheid, vaardigheid en geduld dat van generaties naar generaties is aangeleerd. De precisie en details die een blokkenmaker bereikt, zijn buitengewoon.Het mengen van de kleuren is een essentieel onderdeel van het blockprint proces. Een job voor de kleurmeester. Het is altijd weer spannend hoe de kleuren op het bedrukte katoen uitkomen.

Tijdens het bedrukken lijnen de drukkers de houten blokken zorgvuldig uit en stempelen de met kleurstof gedoopte blokken op de stof. Elke kleur vereist een ander blok en vervolgens wordt een blok precies bovenop de reeds gedrukte kleur en het patroon geplaatst. Jarenlange ervaring zorgen voor een gelijkmatige bedrukking.

 

Edelsteenbewerking

De eeuwenoude techniek van het bewerken van edelstenen leeft nog steeds! Zoals alle zeldzame kunstvormen heeft edelsteengravuren een rijke geschiedenis. De Roze Stad Jaipur is een centrum voor het bewerken van edelstenen en de thuisbasis van de beste edelstenenbewerkers ter wereld.

Een edelsteengravure vereist de vaardigheden van een kunstenaar en de vaardigheid van een beeldhouwer om een ​​stuk steen tot leven te brengen. Het maken van gravures vereist grote vaardigheid en techniek. Bekwame edelsteenhouwers kunnen een niveau van sculpturale details toevoegen aan sieraden die niet mogelijk zijn met de machines van de moderne sieradenindustrie.

In tegenstelling tot de meeste sieraden die tegenwoordig in fabrieken worden gemaakt, hebben handgemaakte sieraden een ziel. De steen weerspiegelt de artistieke reis van de ontwerpers en beeldhouwers die een uniek sieraad creëerden. Elk van onze edelsteenhangers vertelt de verhalen en intuïtie van de mensen die ze hebben gemaakt!

Onze sieradencollecties worden gemaakt in kleine batches, soms met slechts twee unieke hangers per collectie.